Voguing

  • Iät: aikuiset, nuoret
  • Toimipisteet: Helsinki
  • Vaativuustaso: Avoin taso
  • Opettajat: Heikki Hautajoki

Voguing on tanssilaji, jota käytetään nykyisin mm. muotinäytöksissä. Se on syntynyt New Yorkin homoklubeilla 70–80 -luvun taitteessa ja saanut inspiraationsa muotikuvista ja malleista. Poseerauksissa ajatellaan pysähdyksiä ja valokuvia, kuten kuuluisan Vogue-muotilehden sivuilla. Vogueta voidaan kuvailla tanssiksi, jota tanssitaan kaksiulotteisesti kolmiulotteisessa tilassa ja pääosassa siinä ovat suorat linjat sekä vartalon kauniit asennot. Voguing -tanssityylistä kerrotaan lisää mm. dokumentissa ”Paris Is Burning”. Lajin teki aikanaan kaupallisesti tunnetuksi Madonna ”Vogue” -musiikkivideollaan vaikka jo sitä ennen kyseistä tanssilajia näkyi musiikkivideoissa (esimerkkinä ”Deep in Vogue”, jossa tanssii yksi lajin pioneereistä, Willi Ninja).

Voguingissa tärkeää on naisellisuus, vaikkakin sitä voi tanssia myös maskuliinisesti. Lajiin liittyy vahvasti esittäminen, asenne ja roolin ottaminen ja siinä keskitytään paljon käsien ja vartalon hallintaan. Voguingia saatetaan nykyisin käyttää maustamaan house -tanssia, mutta se on oma, erillinen tanssilajinsa, jolle on olemassa omat musiikkinsa.

Tarkemmat aikataulutiedot mm. ikäryhmistä ja tasoista löytyvät täältä ›› (valitse ”Lajittele tunteja”, niin voit hakea eri tunteja toimipisteen, viikonpäivän, lajin, ikärajan, tason ja opettajan mukaan).

Lajin opettajat