Syvävenyttely

  • Iät: aikuiset, nuoret
  • Toimipisteet: Helsinki
  • Vaativuustaso: Alkeet
  • Opettajat: Fatima Witick

Syvävenyttely on monipuolinen venyttelytunti, joka sopii kaiken kuntoisille ja ikäisille tavallisille ihmisille, myös sellaisille, jotka eivät harrasta tanssia. Rauhallisesti etenevällä tunnilla käydään koko keho läpi. Tunnilla tehdään pitkäkestoisia venytyksiä, joiden tavoitteena on avata kehon kireimmät kohdat varsinkin kehon keskeltä eli lantion alueelta. Tällöin keho ”avautuu” ketjureaktiona ylös- ja alaspäin ja ryhti paranee. Kehon keskiosan avaaminen on kaikissa tanssilajeissa erityisen tärkeää.

Fatiman kaikki harjoitukset perustuvat joogaan ja laadukkaaseen pilatekseen; tärkeimmät apuvälineet ovat keskittyminen, kehon linjaus asennoissa, vahva hengitystekniikka (nenähengitys ja uyjjai-hengitys) sekä keskivartalon syvien lihasten hallinta (napa sisään ja ylöspäin sekä lantionpohjan lihasten käyttö, kuten joogassa uddiyana ja mula bandha).

Kun kehoa venytetään hyvällä tekniikalla yhdistyvät sekä voima että notkeus. Tunnille on hyvä laittaa lämpimästi vaatetta päälle!

Tunnille on mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta, lue lisää ››

Tarkemmat aikataulutiedot mm. ikäryhmistä ja tasoista löytyvät täältä ›› (valitse ”Lajittele tunteja”, niin voit hakea eri tunteja toimipisteen, viikonpäivän, lajin, ikärajan, tason ja opettajan mukaan).

Lajin opettajat